Trichlorol

Ponad 30 lat na rynku!

Trichlorol

Lysoform
Proszek do dezynfekcji i mycia powierzchni, powierzchni nieinwazyjnych wyrobów medycznych oraz różnego rodzaju wyposażenia.
  • zawiera łatwo rozpuszczalną chloraminę T i detergenty
  • szerokie spektrum biobójcze w krótkim czasie
  • jednocześnie myje i dezynfekuje
  • wykazuje działanie wybielające i dezodorujące

Preparat do użytku profesjonalnego. 

Wyrób medyczny kl. II a, CE 0482.

Pozwolenie na obrót produktem biobójczym nr 0938/04 (Kat. I, gr. 2 i 4).

Produkt biobójczy należy stosować z zachowaniem szczególnych środków ostrożności.
Przed użyciem należy przeczytać etykietę i ulotkę informacyjną.

 

Kategoria: Preparaty do dużych powierzchni
  • preparat zawiera wysokiej jakości łatwo rozpuszczalną chloraminę T
  • wykazuje szerokie spektrum biobójcze: bakterio-; grzybo-; prątko- i wirusobójcze
  • stężenie: min. 0,75%; czas działania: min. 15 min.
  • doskonałe właściwości myjące (zawiera detergenty)
  • polecany do dezynfekcji powierzchni kontaktujących się z żywnością
  • do dezynfekcji i wybielania wyrobów wykonanych z naturalnych tkanin, np. mopy, ścierki, odzież
  • nie uszkadza wyrobów wykonanych ze stali nierdzewnej i emaliowanej, szkła, porcelany, większości tworzyw sztucznych, wyrobów z gumy i silikonu

Preparat do użytku profesjonalnego.
Proszek – stosować w roztworach roboczych.

SPOSÓB UŻYCIA:

  1. Odpowiednią ilość proszku (zgodnie z tabelą dozowania) rozpuścić w zimnej wodzie wodociągowej. Aby uzyskać roztwór roboczy o zawartości 0,75% należy rozpuścić 7,5 g proszku w 1 l wody. Jedna łyżka miarowa odmierza 10 g proszku (np. 0,5 % = 40 g = 4 łyżki miarowe na 8 litrów wody, 0,75 % = 60 g = 6 łyżek miarowych na 8 litrów wody).
  2. Odczekać aż  proszek dokładnie się rozpuści, roztwór delikatnie zamieszać.
  3. Nanosić na powierzchnie za pomocą ścierki lub mopa.
  4. Powierzchnie dokładnie zmyć roztworem. Dezynfekowane przedmioty zanurzyć w roztworze. Odczekać wymagany czas ekspozycji. W przypadku silnego zanieczyszczenia dezynfekcję należy przeprowadzić dwukrotnie.
  5. Powierzchnie pozostające w kontakcie z żywnością po przeprowadzonej procedurze dezynfekcyjnej należy zmyć dodatkowo wodą zdatną do picia.